toggle menu

HTV: Sen kvittering trots klart spelövertag i Tallinn

Av Love Gustafsson, Publicerat för 4 år sedan.

Stort spelövertag för Hammarby, men det skulle krävas ett övertidsmål för att klara oavgjort. 1-1-matchen mot FC Flora i Tallinn var en chansfattig och inte särskilt välspelad, även om Bajen både hade spelet och initiativet att ta ledningen redan under första 45.

 

Efter tisdagens åktur mot FC Midtjyllland väntade på pappret beskedligare motstånd denna lördag när Hammarby besökte Tallin och stans största klubb FC Flora.
Matchbilden blev också en helt annan än den mot danskarna. Den här gången var det Bajen som ägde bollen, och lyckades väl i återerövringspressen. Men tempot är ännu inte riktig där, och det skulle visa sig bli svårt att komma till klara målchanser mot ett hemmalag som sjönk djupt och packade det mesta de hade i en solid klump framför mål.

 

Dessutom var det Flora som skapade matchens första chans, eller chanser, när de först hade en hård frispark direkt mot mål som A-lagsdebuterande keepern Oliver Dovin boxade undan, och strax därefter en nick efter inlägg som gick rakt på den unge Hammarbymålvakten.

 

Efter det skulle det dröja innan det blev påhälsning i Hammarbys straffområde. Bajen hade som sagt initiativet, och drygt tio minuter in serverades Alexander Kacaniklic ett friläge – som vinkades av för en till synes mycket knapp offside. En stund senare serverade Jean Carlos de Brito Imad Khalili med ett fint inlägg från vänster. Nicken fick dock Bajens offensive mångsysslare inte till. Visserligen nådde han högst och först, men störd i nickögonblicket fick han ingen kraft i bollen.

 

Därefter skapade Hammarby inte så mycket mer. Ett par nästan-genombrott ett par täckta skott, sedan var halvleken över.

 

Andra halvlek tog vid där första slutade – alltså med Hammarbydominans – men en kvart in skulle det bli en scenförändring. En kort sekvens av Flora-tryck mot Bajens mål resulterade direkt när bollen dansade in i straffområdet och Vladislav Kreida behärskat kunde lägga in den i nätmaskorna.

 

Efter baklängesmålet såg det ut som Hammarby tappade alla linjer i sitt spel. Det blev ivrigt och hafsigt, med ett böljande spel som resultat. Det hjälpte inte direkt i ambitionen att skapa målchanser. Bäst läge fick Gustav Ludwigson när han väggade sig in i straffområdet, men kom ur vinkel i avslutsmomentet och sköt rakt på målvakten. Ur något bättre vinkel fick Vladimir Rodic iväg ett hårt skott en stund senare, men även det rakt på keepern.

 

Någon samlad slutforcering såg det inte ut att bli tal om, och matchen var på väg att rinna Hammarby ur händerna.

Men så – i den 92:a minuten – kom äntligen ett Bajenanfall med fart. Muamer Tankovic drev in i straffområdet, vände upp och spelade bakåt till en ren Darijan Bojanic som fick iväg ett rappt och ytterst välriktat skott från straffområdeslinjen. Bollen seglade in vid målvaktens vänstra kryss, och med matchens sista spark räddade Bajen ett oavgjort resultat.

 

Nu stundar lägret i Portugal där tränare Stefan Billborn lovat att man ska lätta upp träningen efter den tunga grundträningsperiod laget varit inne i sedan man drog igång försäsongen. Nu är tävlingssäsongen i sikte när endast drygt tre veckor återstår till starten av Svenska Cupens gruppspel.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS