toggle menu

Julkalendern - Lucka 4: Fisherman's End

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogruppen till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. I den fjärde luckan hittar vi ett klassiskt tifo från Söderstadion – Fisherman’s End.

 

Hammarby – IFK Göteborg, 23 april 2009

 

 

Fisk har av lätt insedda skäl varit ett populärt tema för hån, när Hammarby ställts mot IFK Göteborg i vad som särskilt i och med SM-finalerna 1982 kommit att vara ett klassikermöte. 2003 hittar vi banderollerna nedan på Söderstadion. “Välkommen till östkusten – här får ni fortfarande torsk!”

 

 

Den gången fick Bajen dock nöja sig med 1-1 sedan Kennedy Bakircioglu kvitterat. Och tifot som dagens lucka handlar om, den halstablettsinspirerade kreationen vid matchen som såklart bevittnades av 10 011 åskådare, det följdes av en 0-1-förlust sedan Robin Söder – då nyss 18 år fyllda – fått kalasträff i 55:e. Men så utspelades ju denna onsdagsmatch också under den plågsamma 2009-säsongen. Detaljnivån i tifot är en av de vassaste på Söderstadion. Och särskilt imponerar detta i och med att Hammarby spelat derby mot Djurgården på Råsunda, så sent som på söndagen. Där hade det gått bättre resultatmässigt – vändning till 3-1-vinst, efter ett lite mer rättframt läktarbudskap inför avspark…

 

 

Hjälp Tifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete – bli månadsgivare.

Eller bidra genom – Swish: 123 662 5438 / Bankgiro: 154-2158.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS