toggle menu

Julkalendern – Lucka 5: Damallsvenska premiären 2022

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den grönvita supporterkulturen firade stora triumfer under årets säsong. Det blev nya publikrekord, och inte minst såg Tifogrupperna till att vi fick njuta av en radda fantastiska tifon på våra läktare. Som en hyllning till vår publik i allmänhet och den grönvita tifokonsten i synnerhet ägnar vi årets julkalender åt några av de tifon vi fått uppleva genom åren. I den femte luckan hittar vi premiärtifot för OBOS Damallsvenskan 2022.

 

Hammarby – Eskilstuna United, 26 mars 2022

 

Foto: Kenta Jönsson / Bildbyrån

 

Från norra övre vecklades en stor banderoll med texten – Tjejerna från Södermannagatan 61 ut. Nedanför den ett grönvitt mosaikmönster som bredde ut sig över den norra nedre läktaren på Tele2 Arena. Tifot i sig anspelar på hemadressen för Hammarby IP, hela föreningens vagga. Och givetvis gjordes adressen välbekant genom Lalla Hanssons låt – nedan tolkad av David Ritschard.

 

 

 

 

Peter Jonsson

 

Förväntningarna på Hammarby och på premiären var stora. Under vårvintern hade Bajen stensäkert gått vidare från Svenska Cupens gruppspel och i semifinalen pressat svenska mästarna Häcken ordentligt, en match som gick till förlängning. Men trots en vacker inramning på Tele2 Arena föll Hammarby tungt i den damallsvenska premiären. Eskilstuna United fick en smakstart på matchen med mål redan efter sju minuter. Bajen reste sig spelmässigt och fick fram flertalet lägen i andra halvlek. Men reduceringen uteblev och gästerna var hetare i straffområdet. 0-3 blev slutresultatet – publiksiffran 7877 blev då den fjärde bästa i serien genom tiderna (och petades ner till femte plats av den grönvita publiken senare under året) och den starkaste ljuspunkten. Ihop med tifot förstås.

 

 

Hjälp Damtifogruppen fortsätta sitt fantastiska arbete!

Bidra genom Swish: 073 0589 082 (betalningsmottagaren är en privatperson, men Swish är kopplat till ett konto som endast används för tifo).

ANNONSER

Comments

comments