toggle menu

Futsal: Diaz inför slutspurten – "Laget som gör minst misstag kommer vinna"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

En futsal-helg med avgörande matcher står på agendan. Både damerna och P19 spelar under söndagen avgörande matcher för att ta sig till slutspel i respektive serie. Herrarna beger sig till Göteborg för att möta serietvåan när säsongen lider mot sitt slut och slutspel sedan väntar. Efter en vinst mot Norrköping i söndags tar landslagsuttagne Gabriel Diaz oss igenom vad Hammarby gjorde bra i matchen och delar sina förväntningar inför det kommande VM-kvalet. 

 

Det blev en stabil vinst senast hemma mot Norrköping och även mål från dig. Hur ser du på matchen och ert sätt att ta er an den? 

– En skön seger och såklart väldigt kul att få göra mitt första hattrick för Bajen. Jag tycker vi börjar matchen bra och det resulterar även i två snabba mål. Sen när de tar ut målvakten efter 4-0 så blir vi kanske lite förvånade och får svårt att försvara oss mot deras 5 mot 4-spel och släpper in ett mål precis innan halvlek. Utöver det så tycker jag vi sköter matchen bra och får med oss tre viktiga poäng.

 

På söndag står IFK Göteborg för motståndet. IFK som i dagsläget ligger på en andra plats i tabellen och endast har förlorat en hemmamatch under säsongen. Vad kommer bli viktigt att fokusera på under matchen och hur förbereder ni er på bästa sett? 

– En betydligt tuffare match, mot ett lag som är i bra form just nu. Det blir viktigt att vi är fokuserade från start och inte slarvar i försvarsspelet. Det kommer blir en spännande match där laget som gör minst misstag kommer vinna. 

 

Det är VM-kval nu i slutet på februari/början på mars och du är uttagen till landslagssamlingen. Hur påverkar det dig att bli uttagen när det samtidigt är slutet av säsongen och snart dags för slutspel i SFL?

– Jag ser väldigt mycket fram emot landslagssamlingen och slutspelet som kommer. Man får helt enkelt vänja sig vid att det blir många matcher nu mot slutet och man får se till att tänka extra på sin kropp och ta hand om den på bästa sätt så man inte åker på någon tråkig skada. 

 

Avspark 14.00, Lundby Strand, Göteborg mot “Blåvitt”.

Är du inte på plats i Göteborg? Då kan du se herrarnas match i Discovery+

 

Damerna spelar sin avgörande match söndag 19/2 kl. 14 i Södertälje Sportcentrum Sporthall och P19 spelar samma dag kl. 11.30 mot Västerås i Carlforsska Gymnasiet. 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS