toggle menu

Målrik derbyvinst

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hemmaderbyt slutade i vinst efter en målrik andra halvlek. Det var ett bollpiggt Bajen som startade matchen och som till en början var de som lyckades skapa lägen framåt, men när både Mads Fenger och Viktor Djukanović tvingats kliva av skadade kunde Djurgården få iväg ett par avslut, dock utan att få utdelning. I den 31:a minuten tilldömdes Hammarby straff efter en handssituation och Nahir Besara rullade in den på höger sida om Tommi Vaiho. Kort därefter utökade Nathaniel Adjei på en högerhörna.

Direkt i början av andra halvlek skulle Djurgården sedan reducera, med ett skott som styrts in via Edvin Kurtulus fot. Men Bajen svarade snabbt därefter, genom August Mikkelsen som vek in från vänsterkanten och utökade. Därefter genomförde blåränderna ett dubbelbyte och inkomne Haris Raditinac kunde sedan reducera, denna gång på retur efter hörna. Sedan tog sig Jusef Erabi loss för andra gången sedan sitt inhopp och rundade Tommi Vahio, som rev ner honom. Matchens andra straff liknade den första då Nahir Besara säkert placerade dit den. Djurgården pressade sedan ner Bajen vilket resulterade i flertalet lägen. I den 88:e minuten tilldömdes DIF sedan matchens tredje straff och reducerade till 4-3.