toggle menu

Tung bortaförlust i Västergötland

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den oftast svårspelade bortamatchen på Borås Arena, skulle bli en sådan även denna gång. Hemmalaget tog ledningen tidigt och därefter blev matchen motig. Även om både Viktor Djukanović och August Mikkelsen var nära att kvittera i andra halvlek säkrades Borås-segern i slutminuterna. En mestadels fysisk match, med fåtalet chanser slutade i förlust.

 

Bajen startade matchen bra och inledde de första fem som bollförande. Här fick man med sig och ett par frisparkar och redan i den femte minuten drog sig Jusef Erabi loss till vad som hade kunnat bli öppen gata, men där han stoppades av Gustaf Lagerbielke som varnandes. Erabi tilldömdes frispark och ett frågande Hammarby tittade efter det röda kortet medan hemmalaget ifrågasatte varningen då Lagerbielke nog tycktes vara på boll.

 

 

Hemmalaget tog sedan kommandot över spelet och motade in bollar mot grönvit bur. I den 13:e minuten fick det utdelning när Jeppe Okkels avlossat från vänster. Davor Blažević räddade det första skottet men fick inte tag på bollen. Returen nådde Sveinn Gudjohnsen som trots hinder från Shaquille Pinas petade in bollen i mål. Härefter blev det stundtals kämpigt för HIF som slarvade på mittplan och inte lyckades komma igenom Elfsborgs mittfält, som i sig inte heller lyckades ta sig fram. Sju grönvita frisparkar senare och Bajen tog sig till slut igenom och skapade en hörna.

 

Det första grönvita skottet mot mål kom sedan då Shaquille Pinas slog en krossboll mot Montader Madjed som tog sig inåt mot straffområdet och spelade ut i sidled till August Mikkelsen. Norrmannen tryckte sedan till med vänstern men där skottet gick utanför vänstra stolpen. Kort därefter vek Okkels återigen in från vänstern och knäppte till men Blažević fick tag på returen denna gång. 

 

Efter en kollision med Alexander Bernhardsson tvingades Edvin Kurtulus kliva av. Loret Sadiku gick då ner som mittback, August Mikkelsen flyttade in i mitten och Viktor Djukanović byttes in på vänsterkanten. 

 

 

I andra halvlek var det ett piggare Hammarby som tog plats på plan och till en början var det grönvitt som var hetast framför boxen. Först när Djukanović efter ett långt Bajenanfall djupledsspelade Mikkelsen i straffområdet som med en högerutsida tvingade Hákon Valdimarsson att sträcka ut ordentligt för att få ut bollen till hörnspark. Djukanović vek sedan in från samma position igen men lyckades inte placera avslutet som Valdimarsson utan problem håvade in. 

 

 

Därefter var den absolut klaraste chansen gulsvart. Gudjohnsens avslutade med huvudet på ett vänsterinlägg och bollen tog i stolpen och rullade sedan längst med mållinjen. Djukanović svarade sedan med ännu ett invikande skott från vänsterkanten med lite bättre riktigt denna gång, men som Valdimarsson återigen kunde styra bort.

 

Elfsborg hade efter det några halvdana skott mot mål där inbytte Gottfrid Rapp fick trycka till, men med inget som först gav utdelning. Hemmasegern förstärktes istället i slutminuterna med ett inlägg från vänster, som efter ett missförstånd i Bajen där bollen fick rinna igenom tillslut nådde en ren Johan Larsson. Han utökade då ledningen på volley.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS