toggle menu

Tung förlust i bortamötet mot BP

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Efter en match som stod och vägde i första halvlek gjorde BP 1-0 tidigt i andra halvlek. Ett resultat som de lyckades hålla. Framförallt då Hammarby inte hade skärpan i den sista tredjedelen.

Inledningen av matchen var en böljade sådan. Hammarby hade tidigt ett skott av Alper Demirol som tvingade BPs Lucas Hägg-Johansson att sträcka ut och tippa bollen till hörna. Även BP hade en del farligheter i form av instick och djupledsbollar som var på väg att nå fram både en och två gånger. Båda lagen hade också ett par fasta situationer med potential som dock inte resulterade i något.

Efter en period där Bajen såg något ofokuserade ut, med någon felpass som resultat, kom de i matchens 28:e minut fram till den första halvlekens farligaste chans. Simon Strand slog ett inlägg som Jusef Erabi skarvnickade i stolpen. Bollen for sedan ut i straffområdet där Joel Nilsson fick läget men han slog bollen över. Strax därefter nickade Edvin Kurtulus ihop med Kevin Ackermann och tvingades därefter till ett byte genom vilket Mads Fenger tog hans plats.

Efter avbrottet som uppstod i samband med huvudskadan och bytet av Edvin tappade matchen något i tempo. Mot slutet av den första halvleken hade Hammarby dock arbetat upp tempot igen och skapade ytterligare ett par halvchanser.

Till den andra halvleken genomförde Bajen ytterligare ett byte. Fredrik Hammar som hade blivit varnad strax innan paus klev av till förmån för Tesfaldet Tekie. Den andra halvleken inleddes med ytterligare ett par slarviga situationer. Innan HIF igen fick igång en period av mer fungerande offensiv. Under en period kom både Tekie och Shaquille Pinas till lägen och Nahir Besara spelade fram till Erabi som gjordes ned i straffområdet men spelet fick fortgå.

Strax därefter fick Viktor Djukanović ett omställningsläge där han på halva plan blev av med bollen. Istället vände BP på spelet och efter ett inspel av Alexander Jensen kunde Ackerman stöta in 1-0 till hemmalaget på nära håll.

Efter målet jobbade Bajen för en forcering. Matchen öppnade upp sig och båda lagen skapade chanser och Hammarby hade en del hotande djupledsbollar. I matchminut 71 gjorde båda lagen varsitt dubbelbyte. För HIFs del innebar det att Adi Nalic och Montader Madjed kom in istället för Alper och Joel. Mot slutet av matchen byttes ytterligare ett offensivt hot in för de grönvit när Marcus Rafferty avlöste Strand.

Bytena till trots lyckades inte Hammarby med forceringen. Närmst kom Djukanović som i den 87:e minuten hade ett skott som gick via målvakten, i ribban och ut till hörna. I minut 99 blåste Glenn Nyberg tillslut av matchen och vinsten gick till BP.