toggle menu

Bra ungdomsresultat i helgen – tränarna berättar om matcherna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

På Kanalplan var det dubbelt upp på lördagen – HTFF bärgade en poäng i mittenmötet med Karlstad efter Deniz Güls kvittering i 94:e, innan P19-laget besegrade bottenlaget Örebro med 4-1. På söndagen gick Bajen också in i A-höstserien för F19, där ett 0-1-underläge vändes till seger i Växjö. Här berättar respektive huvudtränare om ungdomslagens insatser.

 

HTFF-tränare Fredrik Samuelsson om 1-1 mot Karlstad:

 

– Matchinledningen är svag från vår sida, både offensivt och defensivt. Efter en kvart kommer vi in i matchen och resten av första halvlek är rätt jämn, med ett litet övertag för oss sett till skapade målchanser. Till andra halvlek byter Karlstad arbetssätt och spelar både rakare och mer direkt. Vi har problem med att hantera detta och släpper in ett mål som känns logiskt efter en dålig period.

 

– Vi svarar dock hyfsat väl på motgången och lyckas sätta tryck på motståndarna, mycket tack vare ett helt okej passningsspel. Efter att de dragit på sig en utvisning skapar vi en hel del chanser, men utan att vara riktigt nära. På övertid kommer ändå kvitteringen efter en hörna och ett oavgjort resultat speglar matchen ganska bra. Insatsen som helhet är godkänd, men nog kan vi kräva mer av oss själva, både individuellt och kollektivt.

 

Matchfakta finns här och tabell här.

 

Güls sena kvittering (Anders Ögren)

 

 

P19-tränare Amin Faily om 4-1 mot ÖSK:

 

– Det här var en match som vi kontrollerade från början till slut. Vi borde i ärlighetens namn ha vunnit med ännu klarare siffror. Stor eloge till killarna som visar ett bra fokus i 90 minuter.

 

– Min första tid som huvudtränare för P19 har varit intensiv; det var mycket nytt att ta in innan höstsäsongen sparkades igång. Men jag har en otroligt bra stab bakom mig som har gjort att det gått smidigt. P19-truppen är oerhört hårt arbetande, med många intressanta spelare som sitter på en hög potential. Det är väldigt inspirerande att jobba med dem på daglig basis.

 

Matchfakta finns här och tabell här.

 

 

F19-tränare Pierre Fondin om 2-1-bortavinsten mot Växjö DFF:

 

– Vi startar lite svajigt och ger bort boll, men tar oss in i matchen. Vi har mer innehav och försöker luckra upp Växjö, men har lite problem med bolltempot. När vi väl fastnar, så försöker motståndaren snabbt ställa om på oss, vilket också ger utdelning efter en halvtimme. Resten av halvleken fortsätter lite i samma anda.

 

– I halvtid är vi överens om saker som behöver justeras, samtidigt som vi också skruvar lite på positioneringen, på två positioner. Och i andra halvlek tar vi ett tydligare grepp om matchen och börjar skapa betydligt vassare målchanser. Trots att Växjö känns stabila i mycket och svåra att bryta ner, så lyckas vi till slut få hål på dem. Vi fortsätter att driva matchen samtidigt som de kan hitta in bakom oss några gånger och hotar. I slutskedet, efter ytterligare några chanser, så får vi utdelning på hörna och har 2-1. I slutminuterna försöker vi dra ner lite på tempot, men spelet växlar lite fram och tillbaka. Vi kan ändå stå som segrare efter en väldigt tuff bortamatch.

 

Matchfakta finns här och tabell här.

 

 

 

Foto överst, segerskytten Lykke Ihrfelt: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments