toggle menu

Damerna premiärspelar på Tele2 Arena

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Söndag den 26 mars klockan 15.00 sparkar OBOS Damallsvenskan i gång för Hammarbys del och först ut är det hemmamatch mot Vittsjö som gäller. Likt fjolåret kommer premiärmatchen att förläggas på Tele2 Arena som en del i klubbens pågående satsning för att öka intresset kring A-laget. I morgon, tisdag den 14 februari klockan 12, inleds förköpet för säsongskortsinnehavare på damsidan samt medlemmar innan det öppna biljettsläppet på onsdag 15 februari klockan 12.

 

I derbyt mot AIK 10 oktober 2021 slog Hammarby alla tiders publikrekord på damsidan med en siffra på 18 537 åskådare. I fjol fortsatte klubben att satsa på publikutveckling för damlaget, vilket resulterade i att två matcher spelades på Tele2 Arena. Premiären mot Eskilstuna lockade 7 877 åskådare och sensommarderbyt mot Djurgården hela 8 978 personer, vilket är den femte respektive tredje högsta allsvenska publiksiffran någonsin på damsidan.

 

– Ambitionen från klubbens håll är att fortsätta etablera Hammarby som publikklubben nummer ett och vi vill också slå vårt eget publikrekord i närtid. Till premiären hoppas jag att vi blir över 10 000 personer, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll.

 

Foto: Bildbyrån

 

–  Att återigen få inleda säsongen inför storpublik är väldigt inspirerande. Minnet från rekordderbyt är något jag kommer att bära med mig resten av livet, detsamma gäller förra årets matcher på Tele2 Arena. Våra supportrar är unika i sitt slag och jag talar nog för hela laget när jag säger att vi längtar efter den här matchen, säger lagkapten Alice Carlsson.

 

Utöver hemmapremiären mot Vittsjö kommer också höstens derby mot Djurgården att spelas på Tele2 Arena, medan resten av matcherna i ligan spelas på Kanalplan.

 

– Att förlägga hemmapremiären samt derbyt mot Djurgården på Tele2 Arena är ett sätt för oss att skapa en tradition av åtminstone två matcher på en större arena per år. I takt med att intresset växer är det också möjligt att det kan bli fler matcher. Man ska heller inte sticka under stolen att det är viktigt ekonomiskt för oss. Under 2022 stod intäkterna från de båda matcherna på Tele2 Arena för dryga 70 procent av våra totala publikintäkter för damernas hemmamatcher. Det är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta satsa på att bli bäst i Sverige även sportsligt, avslutar Nilsson.

 

Biljettinformation

 

Biljetterna till matchen mot Vittsjö släpps till förköp för medlemmar och damallsvenska säsongare den 14 februari klockan 12.00. Försläppet pågår till den 15 februari 10.00. Två timmar senare, klockan 12.00, släpps biljetterna till allmänheten. Biljetterna kostar mellan 110-230 kronor för vuxna, medan ungdomsbiljetterna kostar 60 kronor oavsett plats på arenan. Håll utkik i mejlkorgen under måndagskvällen efter förköpskoder. Vänligen kontakta oss på biljetter@hammarbyfotboll.se vid eventuella frågor.

 

Vill du vara garanterad en plats till denna och kommande matcher i OBOS Damallsvenskan? Köp ett säsongskort här!

 

Tillhör du en förening eller ideell organisation och vill gå med ett helt lag eller förening? Då kan du köpa föreningsbiljetter för 50 kronor/styck via den här länken. Föreningserbjudandet gäller vid köp av minst 15 biljetter.

 

Familje-VIP

 

Inför årets första damallsvenska match bjuder vi återigen in till en härlig familjefest på restaurangen Ronnies Hörna på Tele2 Arena. Här njuter du och dina barn av pannkaksbuffé, spaghetti med köttfärssås, dryck och godis. Det kommer också att finnas stationer för ansiktsmålning, fiskdamm och möjlighet att träffa spelare från herrlaget.

 

Du köper ditt paket till familje-VIP:en i samband med biljettköpet! Priset är 230 kronor för vuxna och 125 kronor för barn.

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS