toggle menu

”Fler grönvita kultspelare” släpps som signerad samlarupplaga

Av Hammarby Fotboll AB, Publicerat för 1 år sedan.

Boken ”Fler grönvita kultspelare – sex Bajenprofiler 1961-2022″ släpps nu i en signerad samlarupplaga. Jonas Cederquist och Magnus Hagström, bland annat verksamma i Supportrarnas Matchprogram, har skrivit uppföljaren till ”Sex grönvita kultspelare”. Duon ligger även bakom ”Söderstadion Forever” och ”Hösten 70”. Böckerna berättar och samtidigt stärker samt bevarar klubbens rötter och historia.

 

 

Boken är en biografi med sex profiler som tillsammans funnits med i klubben under mer än 50 år. Det är en biografisk bok, men den bygger på fem längre intervjuer med legendarer och fanbärare. Den innehåller också en intervju med anhöriga till Tom Turesson. Detta är den längsta text som någonsin skrivits om Tom. En hyllningstext.

 

Tom Turesson – en av klubbens största genom tiderna. Snabb ytter och målskytt, VM-spelare 1970 och sedan stabil libero och pappa i laget.

 

Sten-Ove ”Putte” Ramberg – eleganten och lagets motor både på mittfältet och som libero. Tunnlade två brassar i samma anfall i Blågult 1983.

 

Lars Eriksson – gyllene målvakt som hade stor del i guldet 2001. Fostrad i Bajen och kom tillbaka efter en lång utlands- och landslagskarriär.

 

Hans Eskilsson – hårt jobbande forward och skyttekung som blev en stabil kraft i backlinjen. Dessutom pappa till Williot Swedberg.

 

Mikael Hellström – bollbegåvad och teknisk med en spelblick som få. Lojaliteten personifierad och Hammarby trogen under 22 år.

 

Pablo Piñones-Arce – teknisk anfallare med målkänsla och karaktär. Efter karriären även A-lagstränare både på herr- och damsidan.

 

  • Bibliofilupplagan är tillverkad i 160 numrerade unika exemplar, numrerade 1-160.
  • Den är handinbunden i exklusivt material med tillhörande kassett att förvara boken i.
  • Varje exemplar innehåller en originalautograf av “Putte” Ramberg, Lasse Eriksson, Hasse Eskilsson, Micke Hellström, Pablo Piñones-Arce och Thomas Turesson.

 

Boken ges ut av Idrottsförlaget och marknadsförs i samarbete med och till förmån för Hammarby Fotboll AB. Läs mer om boken samt gör en intresseanmälan på den här länken.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS