toggle menu

Futsal: Adnan Cirak och Alexander Browne inför Norrköping hemma

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Förra veckan tog Hammarby revansch för uddamålsförlusten borta mot Stallarholmen, då 415 i Eriksdalshallen fick se en grönvit 6-4-seger. På söndag väntar ännu ett hemmamöte, denna gång mot Norrköping som ligger strax bakom Bajen i tabellen. Adnan Cirak stod för tre mål i den senaste matchen och berättar om hur laget utvecklats under säsongen samt delar sina tankar inför helgens möte. Alexander Browne berättar hur det är att både spela i A-laget och vara assisterande tränare i P19-laget. Läs mer nedan. 

 

Biljetter till söndagens hemmamatch hittar du här. Avspark 17.00 i Eriksdalshallen.

 

 

Hej Adnan, det har blivit en del mål från din sida under säsongen, varv tre hattrick och ett av de kom senast hemma mot Stallarholmen. Vad skulle du säga är din främsta styrka, som leder till dina mål?  

Det är alltid kul och göra mål, speciellt utifrån min position på plan och mina tidigare säsonger där jag förväntas att göra en del mål. Tror styrkan ligger i att alltid fortsätta tro på sig själv och jobba hårt. Man kommer ha sämre perioder under säsongen men de gäller att hålla dem kortvariga.  

 

Efter en period i mitten av säsongen med tappade poäng har ni nu brutit trenden med tre raka vinster. Vad är det som har fungerat bättre de senaste matcherna?  

Som jag sagt tidigare under säsongen så är vi en relativt ny grupp där det krävs lite tid för att få kemin att stämma. Senaste perioden känns det som att vi gör saker rätt på planen plats, vi har alltid sagt att vi ska va som bäst när slutspelet börjar för det är där allt avgörs.  

 

Ni ligger på en sjätteplats i tabellen och nu på söndag möter ni Norrköping som ligger strax under er på en sjundeplats. Vad blir viktigt att tänka på inför matchen och hur ser matchplanen ut? 

Viktigt inför söndag är att fortsätta vinna och skapa ett bra utgångsläge i tabellen inför slutspelet. Vi har haft lite stolpe ut mot lag som legat bakom oss så jag hoppas att det vänder nu på söndag. 

 

 

Hej Alexander,  många känner nog igen dig som spelare i Hammarbys herrlag i futsal men få är nog medvetna om att du också är assisterade tränare för Hammarbys P19 lag i futsal. Hur kommer det sig att du blev assisterade från början och beskriv hur det är att vara tränare.  

Ja det stämmer, bredvid huvudcoach Jonatan De La Fuente. Resan började med att jag bara gick ner för att kolla på P19-träningarna i början av förra säsongen. Samtidigt hade jag en lång resa med A-laget föregående säsong med ett erfaret träningsläger i Barcelona och en lång resa med Champions League-kval, där samlade jag på mig erfarenhet och fick sedan ta mig an rollen som assisterande tränare. Det känns otroligt bra att kunna vara assisterande åt spelarna i P19, de gör det otroligt bra just nu och samtliga lägger ner tiden samt förstår att varje detalj kan göra skillnad. Speciellt senaste matchen då såg man att det började hända saker. Jag är stolt över oss och vi har vid det här laget blivit som en familj.  

 

Det här är andra säsongen du själv spelar i Hammarby och ungefär lika länge varit assisterade tränare för P19. Har du någon nytta av att själv vara spelare och kan du använda de erfarenheterna i din tränarroll?  

Jag skulle säga att när jag är i rollen assisterande tränare och står på sidan ser man lättare vad spelarna kan förbättra och göra annorlunda lika situationer på planen. Med hjälp av erfarenheter och det jag har lärt mig kan jag förmedla detta vidare till killarna i P19 vilket är väldigt nyttigt, både för mig och dem. I början var det mestadels praktiska tips och nu har jag även lagt till mer teoretiska delar.  

 

Nu på söndag 12/2 spelar P19 match hemma mot ÖFC innan du och herrlaget tar emot Norrköping, även det i Jerka. Hur ser matchdagen ut för dig och vart lägger ditt fokus? 

Yes, på söndag gäller det igen. P19 spelar innan herrarna, slutspel närmar sig för båda lagen så båda lagen behöver slipa på det sista nu när det inte är många omgångar kvar. Det är annorlunda ur perspektivet som tränare för att sen vara på plan som spelare. Fokus ligger allra högst på att sätta det man har tränat in och såklart att vinna, både för P19 och Herr.  

 

Om du inte stöttar herrarna på plats under söndagskvällen kan du se matchen i appen – SFL Live.

Under lördagen kan du se futsaldamerna spela kl. 17.15 i Farstahallen mot Örebro FC. Även P19 möter Örebro FC fast innan herrarnas match på söndagen, avspark kl. 14 i Eriksdalshallen. 

 

Arkivfoto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS