toggle menu

Futsal: Makolli om att studsa tillbaka – och Anar inför SM-kvartsfinalen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Liridon “Doni” Makolli, lagkapten i futsalens herrlag, delger oss här sina tankar efter den tunga förlusten borta mot IFK Göteborg och inför mötena med ytterligare två topplag, Örebro SK och Borås. Damlagets målvakt Zeynep Anar berättar å sin sida om vad som blir viktigt i SM-kvartsfinalmötena med Rosengård 1917, där Hammarby inleder på hemmaplan. Det vankas en heldag i Eriksdalshallen på lördag, då damerna lirar sin slutspelsmatch 14.00 och herrarna tar emot ÖSK 17.00.

 

 

“Doni”, i söndags stod IFK Göteborg för motståndet och ni åkte hem med en 6-1-förlust. Hur går tankarna efter matchen?
– Inga positiva tankar. Vi gör ingen bra match och är inte påkopplade och det är under all kritik att förlora en match med 6-1. Det vi kan ta med oss är att vi skapar en del.

 

Efter förlust mot IFK som ligger på en andraplats i tabellen står ettan Örebro FC och trean Borås för motståndet i de närmaste två matcherna. Hur känns det att ha så pass tufft motstånd så här i slutet av seriespelet?
– Jag ser det positivt, eftersom det är lag som vi fightas med om högre placeringar, för att få fördelar inför slutspelet. Det är även dessa lag som kommer att fightas om guldet och att möta bra motstånd ger oss bättre förberedelser inför slutspelet.

 

Senaste mötet mot ÖSK slutade med uddamålsförlust. Vad blir viktigast inför hemmamatchen på lördag och hur ska ni spela för att ta hem vinsten mot serieledarna?
– Först och främst behöver vi vara påkopplade från start, så fort vi kliver in i Eriksdalshallen. Vi ska följa matchplanen som vi kommer att jobba med under veckan, för att vara väl förberedda inför en rolig match. Vi ska studsa tillbaka till vinnarspåret och då krävs det hårt jobb och att göra rätt saker ute på planen.

 

 

Zeynep, hur är känslan att vara i slutspel med Hammarby för första gången i RFL?
– Känslan är bra såklart, och ännu roligare att man har fått följa med på resan från allra början med Hammarby. Det gäller att få med den känslan på planen och göra allt man kan. Vi är förberedda på den tuffa uppgiften vi har framför oss.

 

På lördag står FC Rosengård 1917 för motståndet. Hur är känslan inför matchen och hur ser matchplanen ut?
– Vi möter Rosengård som har vunnit grundserien, så det kommer att bli en tuff match, men vi har en matchplan att följa. Och förutom det, så gäller det att ge allt, fokusera på vårt och sätta våra chanser.

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments