toggle menu

P19: Bajen till skandinavisk final mot Molde efter 2-1-derbyseger

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Eftermiddagens andalusiska 08-derby mot AIK slutade med vinst – Hammarbys P19-lag tog därmed full poängpott i Skandinaviska Mästerskapens gruppspel. Gent Elezaj och Deniz Gül blev målskyttar medan Liam Rönnelöws reflexräddning i 95:e också blev avgörande för segern. Nu väntar final mot den andra ettan, Molde FK, på måndag med (preliminär) avsparkstid 18.00.

 

Tränare Fredrik Samuelsson om 2-1 mot AIK:
– I dag är helheten inte bra. Vi har inte tillräckligt hög hastighet i benen för att vara lyckade i det höga försvarsspelet. När vi blir låga är vi inte vaksamma nog och vi saknar nödvändig beslutsamhet. I anfallsspelet blir vi omständliga med boll. Vi brister också i både spelbarhet och bollbehandling. Vi är nöjda med vinsten men inte mycket mer. Nu behöver vi återhämtning såväl mentalt som fysiskt inför finalen.

 

Där väntar alltså det norska mästarlaget Molde, som tog sig till final trots att Brøndby hade slagläge inför slutomgången. Brommapojkarna tog dock där en klar vinst mot de blågula danskarna, efter att MFK besegrat Nordsjælland med 3-1. Mer om Hammarbys match mot AIK finns att läsa här. Du kan också följa Fotboll Sthlm som bevakar turneringen på plats (där krävs abonnemang).

 

 

Arkivfoto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS