toggle menu

Tränarna om herrtalangernas helgmatcher

Av Mattias Jansson, Publicerat för 11 månader sedan.

HTFF föll på lördagen mot Motala med 0-2 i Ettan Norra och Hammarbys P19-lag bortabesegrade dagen därpå VSK med klara 5-0. Här berättar huvudtränarna om helgens matcher.

 

 

Fredrik Samuelsson om 0-2 mot MAIF

 

– Jag såg matchen från läktaren den här gången då jag drog på mig ett rött kort mot FC Stockholm. Hur som helst var det en tydlig matchbild från start, där vi dominerade bollinnehavet mot en motståndare som försvarade sig lågt. Trots mycket boll skapade vi dock relativt få målchanser. I mitten av första halvlek släpper vi tyvärr in ett lättvindigt mål och Motala kan därefter än mer spela på resultat.

 

– Andra halvlek påminner om den första. Vi väljer fel vägar när vi närmar oss den sista tredjedelen offensivt och saknar samtidigt tydliga löpningar in i motståndarnas straffområde. När vi släpper in det andra målet blir uppförsbacken än brantare. Även detta mål släpper vi till väl enkelt. Vi försöker forcera, men saknar kyla och kvalitet när vi väl skapar målchanser. Insatsen som helhet är inte svag, men inte tillräckligt bra heller. Vi behöver helt klart bli skarpare där matcher avgörs; i straffområdena, om vi ska ta poäng i kommande matcher.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Amin Faily om 5-0 borta mot Västerås SK

 

– Vi åker till Västerås för att spela mot ett hemmalag som kämpar i botten av tabellen. Vi får också en smakstart efter fyra minuter, när Albin Rickborg gör 0-1. Det tidiga målet sätter käppar i hjulet för VSK som då måste blotta sig mer och det öppnar upp matchen till vår fördel. I minut 34 gör Adam Akimey 0-2, som vi tar med oss in i halvtid.

 

– Halvtidssnacket handlade om att behålla fokus och fortsätta spela som att det stod 0-0. I andra halvlek är det bara ett lag på planen; vi dominerar fullständigt men är väldigt ineffektiva. Ändå gör vi 0-3 genom Adam och 0-4 genom Albin innan Adam kan fastställa 0-5 med sitt tredje mål. Återigen tre poäng in på kontot efter en match som vi dominerar från start till mål, men i sanningens namn borde ha vunnit med större siffror.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS