toggle menu

Två offensiva pjäser klara för Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby har gjort klart med Frida Thörnqvist, 19-årig anfallare från Tyresö FF och 21-åriga yttern Klara Andrup, som ansluter från Kungsbacka DFF. Thörnqvist noterades för 21 mål på 17 matcher 2019 och blev med det skytteligatvåa i södra svealändska ettan. Två år äldre Andrup fick sin allsvenska säsong spolierad av en korsbandsskada, men har precis som Thörnqvist F-landslagsmeriter och debuterade i Elitettan redan som 15-åring.

 

Klingar Fridas efternamn bekant? Jo då, Frida är dotter till Peter Thörnqvist, som också anslöt till Bajen från Tyresö FF – men år 1992 och till herrmittfältet där han huserade i fem säsonger. Totalt blev det 37 mål på 55 seriematcher i division ett i den gulröda dressen för Frida, som även har 17 landskamper för F17-landslaget och två för F19:s dito på sitt cv.

 

– Vi har följt Fridas utveckling i ett par år nu och känner att hon är redo att ta nästa steg. Vi tror hon kan bidra med egenskaper vi tidigare saknat och hoppas såklart att den fina målfabrikationen fortsätter i den grönvita tröjan, säger sportchef Johan Lager.

 

Klicka här för att se första HTV-intervjun med Frida.

 

2018, när Kungsbacka tog klivet upp i OBOS Damallsvenskan, hade Andrup ett stundtals framgångsrikt samarbete med Hammarby-lånet Klara Folkesson. Anfallaren och yttern hade ju sedan samma otur med korsbandet just i inledningen av den gångna säsongen, men återförenas nu alltså i Bajen. De fem Elitettan-säsongerna hittills har inneburit 107 seriematcher totalt i Kungsbacka samt Hovås Billdal med 16 mål på kontot. Däremellan har hon även ett halvår i den amerikanska collegeligan samt en F19-landskamp på meritlistan.

 

Johan Lager om den nygamla bekantskapen:

– Klara tränade med laget hela hösten 2018 och var nära att skriva på för oss inför 2019. Så det är en välscoutad och mångsidig spelare som är användbar på flera offensiva positioner. Vi är glada över att hon väljer oss nu och tror att hon kommer bidra med mycket till vårat sätt att spela.

 

Klicka här för att se första HTV-intervjun med Klara.

 

Foto: Martin Brink

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS